Archief
Google Maps

Google Maps

Schipluidenaren horendol van 'racebaan' Rijksstraatweg

De Rijksstraatweg langs Schipluiden wordt door motorrijders geregeld gebruikt als racebaan. Dat levert een hoop herrie op in de nabijgelegen woonwijk; bewoners worden er horendol van. De VVD in Midden-Delfland heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.

"Het gedeelte tussen de beide aansluitingen met de Dorpsstraat is ruimer van opzet en nodigt uit om harder te rijden. Vooral motorrijders zien in het betreffende weggedeelte een uitdaging om in de lange bochten het gas eens lekker open te trekken", schrijft fractievoorzitter Gert-Jan van Dooremaal, die het afgelopen zondag zelf ondervond. Naar zijn gevoel waren het over de dag genomen honderden motorfietsers ("vrijwel allemaal van het type 'Die uitlaat kopen we volgend jaar'") die het bewuste wegvak misbruikten als racebaan.

Het gebrek aan geluidswerende maatregelen tussen de weg en de woningen zorgt voor een hoop herrie. Dat is volgens de fractie soms zelfs zo erg, dat normaal in de tuin zitten er niet bij is. "Ieder gesprek wordt vrij frequent overstemd door de brullende motorfietsen."

Hoewel het gaat om een provinciale weg, hoopt de VVD dat het college van B en W van Midden-Delfland actie onderneemt om de overlast tegen te gaan. Ook is de partij benieuwd naar de gemeten snelheden op de weg.