Archief

Koornneef verkoopt supermarkten aan Ahold Delhaize

De Westlandse supermarktondernemer Koornneef verkoopt nog dit jaar zijn drie filialen aan Ahold Delhaize. De vestiging in Naaldwijk wordt op 16 oktober verkocht, die van Wateringen op 30 oktober en filiaal Honselersdijk gaat op 13 november van de hand.

De vijfhonderd medewerkers van Albert Heijn Koornneef gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Volgende week volgt meer informatie tijdens een personeelsavond. Later dit jaar worden zij in het zonnetje gezet bij een groot personeelsfeest.

De verkoop van de drie vestigingen heeft geen invloed op de plannen voor een grote supermarkt in de Rentmeester in Naaldwijk en de herbouw van een supermarkt in Kwintsheul. Het is overigens nog niet bekend welke formules de genoemde supermarkten krijgen.

Ondernemer Edward Koornneef laat weten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. "Ik ga nu zorgdragen voor een vlekkeloze overdracht". Koornneef stond veertien jaar aan het roer van de AH-supermarkten in Honselersdijk, Wateringen en Naaldwijk. De vestiging in Kwintsheul brandde begin 2012 tot de grond toe af.