Archief
Twitter

Twitter

Lokale producten verdwijnen na verkoop AH-filialen

Met de verkoop van de Albert Heijn-vestigingen in Honselersdijk, Naaldwijk en Wateringen aan Ahold Delhaize verdwijnen ook de lokale producten uit het assortiment. Dat laten de ondernemers die samenwerkten met franchisenemer Koornneef desgevraagd weten aan WOS Media.

Van de Lierse slagerij Zwaard liggen nu nog verschillende vleesproducten in de schappen, maar die gaan er na de overgang dus uit, zo bevestigt eigenaar Geertjan Zwaard. Hij zegt blij te zijn met de jarenlange samenwerking en loyaal te willen blijven aan ondernemer Koornneef. "We zien wel wat de toekomst ons gaat brengen."

RĂ©mon van den Berg van Bakkerij Van den Berg uit Maasdijk is minder expliciet. Volgens hem is het nog te vroeg om 'heldere uitspraken' te doen. Toch laat hij weten "dat het even schrikken is voor ons en iedereen die geniet van het gemak om ons brood en banket bij AH Koornneef gelijk mee te nemen". Hij wijst er wel op dat hij eigen winkels heeft in de buurt van de betrokken supermarkten.

Een woordvoerster van Ahold Delhaize laat overigens weten dat de winkels overgenomen worden zoals ze zijn. Daarna wordt gekeken welke producten worden behouden.

De drie filialen zijn nu nog in beheer van de Honselse ondernemer Koornneef, maar op respectievelijk 16 en 30 oktober en 13 november gaan de vestigingen in Naaldwijk, Wateringen en Honselersdijk over naar Ahold Delhaize. De vijfhonderd medewerkers van Albert Heijn Koornneef gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever.

Wat er gaat gebeuren met de sponsorcontracten van Albert Heijn Koornneef met de diverse sportverenigingen, is nog niet duidelijk.