Archief
Linksboven het Polenhotel Google Earth

Linksboven het Polenhotel Google Earth

VVD ongerust over uitblijven informatie over 'bescherming' omgeving Polenhotel

Het zit de fractie van VVD Westland niet lekker dat er in de afgelopen maand geen aanvullende informatie is gekomen over de vergunningaanvraag voor tijdelijke opvang van 275 asielzoekers in het zogenoemde Polenhotel in Wateringen. De liberalen zijn dermate ongerust dat zij vrijdag schriftelijke vragen bij het college van B en W hebben ingediend.

Om te beginnen, vindt de VVD het vreemd dat de op 24 juni ingediende aanvraag pas na het zomerreces wordt afgehandeld. "Waarom dat noodzakelijk is, werd er niet bij vermeld. Maar de termijn vervalt toch na acht weken?", vraagt de fractie zich hardop af. Daarom is aan het college gevraagd: "Bestaat de mogelijkheid dat de vergunning van rechtswege verleend wordt, nu de afhandeling niet binnen de gestelde termijn tijdens het zomerreces plaatsvindt?"

Bedrijven Zwethove

Verder wijst de VVD op de door haar gestelde absolute voorwaarde dat de ondernemers van het bedrijventerrein Zwethove op geen enkele manier belemmerd worden in hun bedrijfsvoering. "Daartoe kregen we van het college een toezegging, dat dit zou niet gebeuren. Als dat het geval zou zijn, ging het hele feest niet door, waren de woorden van de wethouder. Intussen werd de bal volledig bij de aanvrager van de vergunning neergelegd, terwijl het college nog geen begin maakte met zich uit te spreken over criteria voor het verlenen van zo'n vergunning", stelt de fractie. Zij wil van het college weten, hoe het uitblijven van belemmeringen aan de betrokken ondernemers gegarandeerd wordt.