Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Politici kijken met argusogen naar opvangplan asielzoekers in Wateringen

Meerdere Westlandse gemeenteraadsfracties buitelen als het ware over elkaar heen in verzet tegen of twijfel aan de haalbaarheid van het plan tot opvang van 275 asielzoekers in het zogeheten Polenhotel in Wateringen.

Oppositiepartij LPF en coalitiepartij GBW hebben samen een motie opgesteld die in de raadsvergadering van 13 september op de agenda zal staan. Kern is, dat de beslissing over de aanvraag voor een omgevingsvergunning in dit specifieke geval bij de gemeenteraad zou moeten komen te liggen. Normaal gesproken is dat een zaak van het college van B en W.

Ook Westland Verstandig is tegen de komst van asielzoekers naar het hotel in Wateringen. De fractie vindt dat de hele procedure moet stoppen en dat het college definitief moet afzien van de plannen. "Er zijn meerdere gewijzigde omstandigheden sedert februari jl. Die moeten eerst grondig bekeken worden", aldus fractievoorzitter Peter Duijsens. Blijkens afgelopen week ingediende vragen bij het college van B en W is ook de VVD niet gerust op de uitkomst van de vergunningaanvraag.

Geluidsrapport

Erik Zantingh, exploitant van het hotel op bedrijventerrein Zwethove, zegt desgevraagd dat de behandeling van de vergunningaanvraag nog volop aan de gang is. Er is een nieuw geluidsonderzoek gehouden, waarvan een dezer dagen een definitief rapport gereed is. Dat geluidsonderzoek spitst zich toe op buurman Van Vliet Contrans, waar onder meer een zogeheten puinbreker draait. "Wij mogen geen overlast van de buren hebben en andersom geldt hetzelfde", aldus Zantingh.

Volgens LPF en GBW is een adviseur van Zantingh afgehaakt. Daar is volgens de hotelexploitant een eenvoudige verklaring voor. De betrokken adviseur had zowel hem als Van Vliet als klant. Omdat dit tot complicaties zou kunnen leiden, heeft hij Zantingh gevraagd om een andere (geluids)adviseur in te schakelen.