Archief
Google Streetview

Google Streetview

Bewoners Keenenburgweg na overstromingen 'vluchteling in eigen huis'

Bewoners van twee huizen aan de Keenenburgweg in Schipluiden leven sinds de hevige regenval eind vorige maand als vluchtelingen in eigen huis. De woningen zijn laag gelegen en kwamen zo onder water te staan. Daardoor zijn vloeren, wanden, meubels en schuurinventaris grotendeels onherstelbaar vernield. De VVD in Midden-Delfland vraagt het college van B en W nu om opheldering.

De fractie stelt in schriftelijke vragen, dat de woningen in een 'put' zijn komen te staan nadat de omliggende percelen zijn opgehoogd. Om eventuele wateroverlast tegen te gaan, is aan één zijde een keerwand geplaatst. Die deed haar werk. "Echter van twee andere zijden liep het water met sloten tegelijk de put binnen. De afvoer kon dit bij lange na niet aan en/of was buiten werking, waardoor beide woningen onder water kwamen te staan."

Met machines wordt geprobeerd de zaak weer droog te krijgen, maar volgens de VVD staan die dag en nacht herrie te maken. Een normaal gesprek voeren is er daarom niet meer bij. "En wat dit met de nachtrust doet, kan een ieder zich voorstellen."

Fractievoorzitter Gert-Jan van Dooremaal spreekt van ernstige nalatigheid van de gemeente en is benieuwd of het college al iets heeft ondernomen om de bewoners enige verlichting te brengen. "Bijvoorbeeld alvast een troostend bloemetje." Ook wil de partij weten, wat het college gaat doen om de bewoners schadeloos te stellen en op welke termijn de zaak is opgelost. Tenslotte is er nog de vraag, wat het college al heeft gedaan om overstromingen tegen te gaan en wat er nog gedaan gaat worden.