Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Wateroverlast Keenenburgweg was overmacht'

Van de wateroverlast waarmee enkele bewoners van de Keenenburgweg in Schipluiden eind juni werden opgezadeld, kun je de gemeente geen verwijt maken, vindt het college van B en W van Midden-Delfland. "Ons inziens is er duidelijk sprake van overmacht", schrijft het in de beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD.

Er viel in de nacht van 22 op 23 juni in ongeveer een kwartier tijd 25 millimeter neerslag. "Gemengde rioolstelsels in Nederland zijn er niet op ontworpen om dergelijke hoeveelheden te verwerken", verklaart het college.

Direct na deze overlast is er rondom dit gedeelte van de Keenenburgweg een reeks maatregelen getroffen om de kans op herhaling zoveel mogelijk te verkleinen. Er is onder meer een zwaardere pomp in de nabijgelegen pompput geplaatst en er zijn drainagesystemen aangelegd om water vanaf naastgelegen bouwpercelen op te vangen.



Niet in goede aarde


"De conclusie dat de gemeente in deze kwestie nalatig of ernstig in gebreke is geweest is voorbarig", aldus B en W. Het betoog van de VVD viel destijds ook niet in goede aarde bij de bewoners zelf.

Met de nu ondernomen actiepunten moet het rioolsysteem de voorgedane extreme neerslagsituatie aankunnen. "Het is en blijft echter een situatie waarbij beide percelen lager liggen dan de openbare weg", stelt het college vast.