Archief

Hans van Santen tot 'Officier' benoemd

Hans van Santen uit 's-Gravenzande is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de bijbehorende versierselen donderdag uit handen van burgemeester Van der Tak. Dit gebeurde ter gelegenheid van het terugtreden van Van Santen als directeur Bedrijfsvoering RDW (voorheen bekend als Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Van Santen heeft de RDW een belangrijke positie bezorgd binnen de mobiliteitsketen, de Nederlandse publieke dienstverlening en op internationaal niveau. Zijn rol op het gebied van innovatieve ICT-vernieuwingen als het smartcard rijbewijs en kentekencard met chip, de Berichtenbox op MijnOverheid.nl en zijn bijdrage aan DigiD zijn van groot belang geweest voor de overheidsdienstverlening.



Internationaal

Van internationale betekenis is de rol van Van Santen bij het Europees registratiesysteem Eucaris, dat als doel heeft: het terugdringen van fraude en criminaliteit rond voertuigen en voertuigdocumenten. Daarnaast had hij op vrijwillige basis een aandeel in het opleiden van toekomstige informatiemanagers en informatieadviseurs in de Nederlandse publieke sector.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen