Archief

Eigenaar De Tuinen ziet komst De Rentmeester niet zitten

De eigenaar van het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen, het Spoorwegpensioenfonds, heeft zich uitgesproken tegen het bouwproject De Rentmeester op het braakliggende terrein westelijk van De Tuinen. De Rentmeester omvat onder meer een grote supermarkt, hetgeen volgens het pensioenfonds een negatieve invloed zal hebben op de ontwikkeling van de leegstand van winkels in Naaldwijk.

Het Spoorwegpensioenfonds behoort tot de instanties die afgelopen maand een zienswijze tegen het plan hebben ingediend tijdens de terinzagelegging van de betrokken ontwerpbesluiten. Volgens het fonds sluit de feitelijke situatie niet meer aan bij het rapport waaraan het plan is getoetst. "Sinds december 2015 is het Nederlands winkellandschap hard geraakt door een reeks van faillissementen. Zo ook in Naaldwijk", aldus het fonds, dat specifiek doelt op de leegstand van het voormalige V&D/LaPlace-deel in De Tuinen.

Bemiddeling

Bewoners van het appartementencomplex De Secretaris, direct naast de locatie van De Rentmeester, hebben zich per brief tot het Westlandse gemeentebestuur gewend. Dat is feitelijk gebeurd door de Vereniging van Eigenaars (VvE) van De Secretaris. Van het indienen van een zienswijze hebben zij afgezien vanwege een eertijds met de projectontwikkelaar overeengekomen boetebeding. Ze noemen het voorliggende ontwerp overigens een compleet ander plan dan in 2006 is voorgeschoteld.

De VvE is overtuigd van het eigen gelijk, maar omdat dit niet voor 100 procent zeker is, zegt zij noodgedwongen te hebben afgezien van het indienen van een zienswijze. "Woede en frustratie vechten bij ons om voorrang over de gang van zaken", aldus de vereniging, die het college van B en W en/of de gemeenteraad om bemiddeling en hulp vraagt.

Namens een tiental bewoners en de VvE uit het nabijgelegen appartementencomplex Schuilenburg is ook een zienswijze tegen het bestemmingsplan ingediend, net zoals door winkeliers die wat verder van De Tuinen zijn gevestigd. Bij de eerste groep ligt het accent vooral op de verkeerssituatie en bij genoemde winkeliers op terugloop van het aantal potentiƫle klanten in het oostelijk deel van het centrum.

Het college van B en W moet nu zijn standpunt ten aanzien van de zienswijzen bepalen.