Archief

Winkeliers boos op eigenaar De Tuinen

Het bezwaar dat het Spoorwegpensioenfonds heeft gemaakt tegen de komst van het complex De Rentmeester in Naaldwijk, heeft kwaad bloed gezet bij de Naaldwijkse Winkeliers Federatie (NWF). NWF-voorzitter Chris Petri is het volslagen oneens met de zienswijze die de eigenaar van winkelcentrum De Tuinen heeft ingediend tegen het bouwplan, dat onder meer een grote supermarkt omvat. Petri zegt "met afschuw en vol ongeloof" kennis te hebben genomen van dat bezwaar.

Tweede oprit

In een brief aan de uitvoerende organisatie van het Spoorwegpensioenfonds wijst Petri er op, dat het project De Rentmeester "met uw medeweten is gebruikt om de gemeente en politiek nog verder te overtuigen van de noodzaak van een tweede oprit bij winkelcentrum De Tuinen".

De aanleg van die tweede oprit wordt mede gefinancierd door de winkeliersvereniging. Gezien de opstelling van het pensioenfonds, zeggen de winkeliers de gereserveerde gelden niet beschikbaar te willen stellen. "Het is onmogelijk om als BIZ/NWF te investeren in onroerend goed van een partij die op dit moment niet de juiste langjarige keuzes maakt betreffende het Naaldwijkse winkelgebied", motiveert Petri.

De winkeliers verlangen intrekking van het bezwaar tegen De Rentmeester en een visiedocument met betrekking tot De Tuinen. Pas dan willen zij de overeenkomst met betrekking tot de tweede oprit ondertekenen en het geld overmaken.

De vergunningsaanvraag voor de tweede oprit is juist deze week ter inzage gelegd. Wethouder Duijvestijn wil daarover nu op korte termijn in overleg met de eigenaar van het winkelcentrum en de winkeliersvereniging.

Categorieen:
Naaldwijk Economie