Archief

'Meer aandacht voor starters in woningbouwprogramma'

Er moet in het nieuwe woningbouwprogramma van de gemeente Midden-Delfland meer aandacht komen voor starters op de woningmarkt. Dat lieten diverse fracties woensdagavond weten in een commissievergadering. Vooral in Schipluiden en Maasland is er behoefte aan woningen voor deze groep.

Volgens fractievoorzitter Ellen Snethlage van Mijn Partij vrezen jongeren in Schipluiden te moeten verhuizen, omdat er voor hen geen woningen zijn. Haar partij hield vorige week nog een bijeenkomst over het thema 'starters' in die kern en daar kwamen ongeveer veertig jongeren op af. "In het programma staat dat we voldoende goedkope eengezinswoningen hebben, maar dat is niet wat zij zoeken. Zij willen studio's of twee- of driekamerappartementen." Snethlage vroeg daarom of er mogelijk oudere woningen konden worden omgebouwd naar dit ideaalplaatje.

Het college van B en W gaf eerder aan dat er de komende jaren extra betaalbare woningen bij moeten komen. Daarvoor zouden de plannen in onder meer de Kreekzone in Den Hoorn worden aangepast. Jakob Jongsma (OGP) wil dat hier alles uit de kast wordt gehaald. Gedacht kan worden aan CPO (een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn), maar ook ruimte voor bijvoorbeeld tiny houses: kleine zelfgebouwde huisjes op wielen. Deze tiny houses zouden ook voor jonge starters een uitkomst kunnen zijn.