Archief

Start bouw centrum Den Hoorn kan nog twee jaar duren

Het kan in het ergste geval nog zo'n twee jaar duren voordat de eerste schop de grond in gaat in het centrum van Den Hoorn. Dat schrijft het college van B en W in een voorstel aan de gemeenteraad, dat deze maand wordt besproken. Doel van dat voorstel is om in september een nieuw bestemmingsplan voor het centrum van Den Hoorn ter inzage te leggen.

Als dit bestemmingsplan in december is vastgesteld, zouden de eerste werkzaamheden in januari kunnen beginnen. Maar zo simpel ligt dat niet. Het college wil namelijk nog steeds overeenstemming bereiken met ontwikkelaar Van Leeuwen/Plus over bepaalde erfdienstbaarheden, maar sluit niet uit dat er een onteigeningsprocedure moet worden gestart. Deze procedure kan ongeveer twee jaar duren.

Zoals bekend, heeft de gemeente ervoor gekozen om het plan van ontwikkelaar Waaijer/Jumbo in gang te zetten. Aanvankelijk was het de bedoeling om, gezien de erfdienstbaarheden van de huidige Plus-supermarkt die het plan doorkruist, te komen tot een compromisplan met beide ontwikkelaars. Dit is echter niet gelukt, vanwege 'hoge eisen' van Plus.

Het 'plan Waaijer' voorziet in de komst van een extra supermarkt, aangevuld met woningen.

Categorieen:
Politiek