Archief

Gemeente zet 'plan Waaijer' in gang voor centrum Den Hoorn

Het centrum van Den Hoorn wordt gerealiseerd volgens het plan dat in 2013 is ingediend door ontwikkelaar Waaijer/Jumbo. Dat heeft het college van B en W laten weten aan de gemeenteraad, omdat er geen zicht is op een compromis met ontwikkelaar Van Leeuwen/Plus.

Waaijer/Jumbo won in oktober 2013 een door de gemeente uitgeschreven prijsvraag over de herontwikkeling van Den Hoorn. Het plan voorziet onder meer in een tweede supermarkt (Jumbo) naast de al bestaande Plus. Dit plan leverde echter problemen op, omdat een deel van het plan de erfdienstbaarheden van Plus doorkruist.

Eind vorig jaar zijn beide partijen gevraagd om samen aan tafel te gaan zitten, om tot een compromis te komen. Dat leek er vorige maand te zijn, maar wethouder Houtenbos kreeg niet één gezamenlijk plan, maar van beide ontwikkelaars afzonderlijke plannen, die overigens veel gelijkenissen vertonen. Wel moest de gemeente van beide ontwikkelaars enkele concessies doen. Van Leeuwen/Plus wil hoger bouwen en een planschadevergoeding, anders gaat het plan niet door. Daaraan kan en wil de gemeente echter niet voldoen.

En dus wordt het plan van Waaijer/Jumbo alsnog in gang gezet. Het dorpse karakter moet worden behouden. In de plannen staat het plein op de plek waar de Dijkshoornseweg en de Hof van Delftstraat elkaar kruisen centraal. Er komt een tweede supermarkt en boven de winkels komen woningen.

Komende dinsdag spreekt de gemeenteraad in een commissievergadering verder over dit onderwerp.

Categorieen:
Politiek