Archief

Tweede openbare AED in Monster

In het centrum van Monster hangt een tweede openbare AED. De defibrilator hangt aan de gevel van de dierenspeciaalzaak Avicentra in de Herenstraat. De andere hangt al enige tijd in de Vlotlaan.

De AED wordt ingezet tijdens de hulpverlening bij een hartstilstand. In Westland zet de Stichting AED Westland zich in om zoveel mogelijk AED's in de openbare ruimte te plaatsen. Bij bedrijven en winkels zijn vaak al AED's, maar die kunnen vaak alleen intern gebruikt worden. Daarnaast werft Hartveilig Wonen Westland vrijwillige hulpverleners die bij een hartstilstand kunnen worden opgeroepen.

De aanschaf van zo'n AED is niet goedkoop. Inclusief buitenkast komt het al snel neer op zo'n 2100 euro. ,,De gemeente betaalt niet mee, want die vindt het een maatschappelijke verantwoordelijkheid van de ondernemers. En winkeliers staan ook niet altijd te springen om dit te financieren. Zij vinden dit juist een overheidstaak'', zegt Theo Koning, Koning, coördinator Hartveilig Wonen Westland voor Monster en Ter Heijde.

De tweede AED in Monster is er gekomen dankzij bijdragen van winkeliersvereniging Centrum Monster en de Stichting Jong Ondernemend Westland.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen