Archief
Omroep West

Omroep West

Reconstructie van moordzaak Gerrit Boers uit Honselersdijk

Op een parkeerplaats langs de A1 bij Eemnes is woensdagavond een reconstructie gemaakt van de moord op Gerrit Boers uit Honselersdijk. Dat schrijft Omroep West. De 57-jarige transporteur kwam afgelopen zomer om het leven.

Boers werd op 19 augustus in alle vroegte door zijn zoon binnengebracht op de spoedeisende hulp in Den Haag. Na een aantal weken in coma te hebben gelegen, overleed hij op 11 september. Zijn zoon Benny en familievriend Jimmy K. zitten vast.

K. verklaarde eerder dat ze hadden geprobeerd hennep achterover te drukken. Die moesten ze voor iemand anders verkopen. Maar als ze vader Boers nou een paar klappen zouden verkopen en zouden doen alsof hij was beroofd, konden ze de hennep zelf verkopen. De klappen werden Gerrit Boers fataal.

Vragen bij OM

Voor het Openbaar Ministerie is de zaak nog altijd niet helemaal helder. "Een reconstructie doen we zeker niet in elke zaak", zegt persofficier Jobine van 't Westeinde. "Maar we hebben nog veel vragen. Daar kan via een reconstructie een antwoord op komen".

De reconstructie vond plaats bij hotel De Witte Bergen, omdat het OM vermoedt dat de mishandeling dáár heeft plaatsgevonden. De uitkomst van de reconstructie wordt later in de rechtszaal besproken.

Categorieen:
Honselersdijk 112