Archief

'Boers liet zich bewust ziekenhuis in slaan'

De 57-jarige Gerrit Boers uit Honselersdijk is onbedoeld doodgeslagen om een zogeheten ripdeal te maskeren. Dat bleek dinsdag in de Haagse rechtbank, zo meldt Omroep West. Hij zou volgens plan door zijn zoon en een vriend worden neergeslagen om voor te wenden dat hij was overvallen. Zo wilden ze de opbrengst van een partij hasj achterover drukken.

Vader Boers had een transportbedrijf en zou voor iemand een partij hasj naar Noorwegen smokkelen. Het geld zou naar de eigenaar van de hasj gaan. Wat die niet wist, is dat vader samen met zoon Benny (28) en familievriend Jimmy K. (35) een tweede plan had beraamd.

Ze verkochten de drugs zelf in Nederland en wilden het geld houden. Vader zou het ziekenhuis in worden geslagen, zodat ze tegen de man van de drugs konden zeggen dat hij van zijn geld was beroofd. Meerdere mensen wisten van het plan. Vader Boers had zijn dochter zelfs gewaarschuwd dat hij binnenkort een tijdje in het ziekenhuis zou liggen, aldus Omroep West.

Vader overleden

Vader Boers werd op 19 augustus in alle vroegte door zijn zoon zwaargewond binnengebracht op de spoedeisende hulp in Den Haag. Omdat de politie het niet vertrouwde, werd Benny de volgende dag aangehouden; sindsdien zit hij vast.

Zijn vader lag nog altijd met een fikse hoofdwond in het ziekenhuis. "Helaas werden we na een paar weken geconfronteerd met het overlijden van de man", aldus de officier van justitie dinsdag in de rechtbank. In november werd Jimmy K. opgepakt.

'Helemaal kapot geslagen'

Vader Boers heeft flinke klappen gekregen. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut is zeker vier keer met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. Het is niet waarschijnlijk dat hij nog bij bewustzijn was. Een getuige die vader en zoon nog heeft gezien, bevestigt dat: "Die meneer kon niet meer praten, hij was helemaal kapot geslagen."

K. ontkent dat hij daarmee iets te maken heeft. Toch besloot de rechter dinsdag dat hij voorlopig vast blijft zitten. Of hij uiteindelijk wel of niet schuldig wordt geacht aan het slaan, is geen reden hem vrij te laten. "Er was een plan en dat bestond eruit dat iemand een flinke tik zou krijgen", zei de rechter. "Iemand zou in het ziekenhuis belanden. En u heeft ook toegegeven dat u heeft helpen dat plan te beramen." Volgens de rechter is alleen dat al genoeg reden om K. vast te houden, nog los van het feit dat Benny met de beschuldigende vinger naar hem wijst.

De advocaat van Benny laat desgevraagd weten, dat hij nog altijd niet inhoudelijk op de zaak wil ingaan. "Dat is lastig wanneer anderen het wel doen", geeft hij toe, "maar het is niet in het belang van mijn cliënt. Het enige dat ik kan zeggen is dat hij niet de dood van zijn vader heeft veroorzaakt."

Categorieen:
Honselersdijk Westland 112