WOS
Archief

Dood Gerrit Boers nog onduidelijk

Het onderzoek naar de dood van de 57-jarige Gerrit Boers uit Honselersdijk is nog in volle gang. Dat bleek dinsdag bij een pro-formazitting in de Haagse rechtbank van Den Haag, zo meldt Omroep West. De 28-jarige zoon van het slachtoffer zit sinds augustus vast en komt voorlopig niet vrij.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is een aantal verklaringen afgelegd in het onderzoek, maar van wie is onbekend. Ook het onderzoek van de forensisch arts is nog in volle gang. Het OM denkt dat Benny zijn vader heeft mishandeld op of langs de snelweg A4. Zijn advocaat weerspreekt dat en Benny zelf ontkent de dood op zijn geweten te hebben.

Gerrit werd in augustus vorig jaar zwaargewond bij de spoedeisende hulp van het Hagaziekenhuis aan de Leyweg in Den Haag binnengebracht door zijn zoon. De volgende dag werd de zoon opgepakt. Gerrit overleed in september aan zijn verwondingen. Medio november werden in deze zaak drie andere verdachten opgepakt. Zij worden ook verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de Honselersdijker.

Gerrit en zijn zoon runden samen een transportbedrijf in Poeldijk.