Danny Ploegaert

Westlandia na knotsgekke wedstrijd eerste finalist Westland Cup

Het zondagteam van voetbalvereniging Westlandia heeft zich dinsdag als eerste club geplaatst voor de finale van de Flynth Westland Cup. De winnaar van de afgelopen drie edities stapte na een knotsgekke wedstrijd tegen FC 's-Gravenande met een 6-7 eindstand als winnaar van het veld.

's-Gravenzande leek tot een kwartier voor tijd van het veld te gaan stappen met een 3-1 zege. De eersteklasser was al na acht minuten op een 1-0 voorsprong gekomen via Domingos Lopes de Brito. De score werd later nog uitgebreid dankzij Frank Broos en Twan van Meerten naar 3-0, waarna Westlandia na iets meer dan een half uur spelen via een penalty (doelpunt Patrick Batist) terugkwam naar 3-1.

De 3-1 ruststand bleef tot aan de 77e minuut op het scorebord staan. Remon van Bochoven maakte daarna 3-2 voor Westlandia en tien minuten later ook nog de 3-3. Een minuut voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd dacht Jeroen Spruijt met 3-4 zelfs de winnende treffer te hebben gemaakt, maar niet lang daarna maakte Yuri Westhoff weer gelijk en moest er verlengd worden.

Ook in de verlenging bleven de doelpunten vallen. Westhoff zette na zes minuten FC 's-Gravenzande op voorsprong. Via een penalty zette Batist voor Westlandia in de tweede helft van de verlenging de stand weer gelijk. De Naaldwijkers maakten daarna zelfs 5-6 (Van Bochoven) en 5-7 (Anwar Beeldstroo). De 6-7 van Ruben de Groot uit een penalty van 's-Gravenzande leek de spanning nog even terug te brengen, maar dat doelpunt kwam net te laat.

Komende donderdag wordt duidelijk wie de tegenstander is van Westlandia op 11 juni. De tweede halve finale gaat tussen Lyra en Maasdijk.