Archief
Afbeelding op voorzijde Kadernota

Afbeelding op voorzijde Kadernota

College Maassluis wil nieuwe impulsen voor binnenstad

Het Maassluise college van B en W wil de binnenstad een aantal nieuwe impulsen geven, waaronder het in ere herstellen van de historische trekvaartroute vanuit Delft, met daartoe het weer beweegbaar maken van de Lijndraaiersbrug. Dit blijkt uit de zogeheten Kadernota 2017-2020 die naar de gemeenteraad is gestuurd.

Andere voorgenomen verrijkingen van het straatbeeld van Maassluis zijn: het omvormen van het Marelplein naar een boomrijk plein voor de markt. Verder worden de Burgemeester De Jonghkade en de Burgemeester Van der Lelykade verfraaid en wordt er gewerkt aan plannen voor een Getijdenpark langs de Nieuwe Waterweg.

Voorloper begroting

De Kadernota is de voorloper op de begroting voor het jaar 2017 en verder. Behalve "substantiƫle bezuinigingen" stelt het college ook lastenverzwaringen voor, waaronder de OZB-tarieven (onroerendezaakbelasting). Daarbij verwachten B en W, dat Maassluis ondanks deze stijging blijft behoren tot de 50 procent goedkoopste gemeenten als je kijkt naar lokale lastendruk.

De Kadernota wordt dinsdag 21 juni door de gemeenteraad behandeld. Maassluizers zijn welkom dit debat bij te wonen. Het is ook mogelijk de discussies te volgen via de gemeentelijke website. Het debat begint om 19.00 uur in de raadszaal.

Categorieen:
Maassluis Politiek