Archief

Tussenstand acties Team Westland/Ride/Daniëlle: 401.395 euro

De goededoelenacties die dit jaar worden gehouden door en in samenwerking met Team Westland hebben tot dusver 401.395 euro opgeleverd. Dat is zondagmiddag bekendgemaakt aan het slot van de tweede editie van de Westlandse Ride op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Het geld is onder meer bestemd voor geavanceerde apparatuur voor de Daniël den Hoed-kliniek in Rotterdam en inloophuis Carma in Naaldwijk.

In een toelichting is gesteld, dat die ruim vier ton in feite een tussenstand is van de acties die ontplooid worden door Team Westland ('Col du Tourmalet'), de Westlandse Ride als zodanig en de actie die wordt gevoerd onder het motto 'Daniëlle den Hoed'.



24 uur

Zaterdagmiddag ging de Westlandse Ride van start met een 24-uurs estafettetocht voor wielrenteams. Er namen ruim vijftig teams deel. In de nacht stonden op diverse plekken in het Westland zakken met brandende kaarsen, zoals die ook gebruikt worden bij de tweejaarlijkse Samenloop voor Hoop.

Zondag kon ook aan toertochten over 100, 50 en 25 kilometer worden deelgenomen. Hiervoor schreven zich in totaal ruim duizend deelnemers in.

WOS Media

WOS Radio en TV deden 24 uur lang onafgebroken verslag van de Westlandse Ride. Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk stond een glazen kas waaruit de uitzending werd gemaakt. Op het plein zelf en op locatie deden vrijwilligers verslag. Maandagavond is in het WOS Nieuws op tv een korte terugblik te zien. Vanaf vrijdagavond wordt een lange special over de Westlandse Ride uitgezonden.