Archief
Signbiblio

Signbiblio

Homoseksuele student: 'Weggepest uit Schipluiden'

Uit het hele land wordt met afschuw gereageerd op de onthullingen van student Bram Tielen over het wegpesten uit Schipluiden dat hem is overkomen. Zijn verhaal op Facebook is inmiddels al duizenden keren gedeeld. De uit Venlo afkomstige Tielen zegt door zijn huisgenoten weggepest te zijn uit een gedeeld huis in Schipluiden vanwege zijn homoseksualiteit.

Zijn huisgenoten zouden tegen hem hebben gezegd: "We zijn er achter gekomen dat jij een relatie hebt met een man en die man is ook een stuk ouder dan jij, dit vinden wij vies en smerig, daarom willen wij niet met jou in één huis wonen." Om de situatie op te lossen zijn er verschillende pogingen gedaan om met de vijf huisgenoten in gesprek te gaan over zijn seksuele voorkeur. De huisgenoten zouden echter niet voor rede vatbaar geweest zijn en hebben hem vervolgens genegeerd: "Ze negeerden mij totaal, zeiden niks meer tegen mij. Zij aten altijd samen, ik at alleen in mijn kamer."



Maar daarmee hield het voor de Limburger niet op. Hij probeerde de situatie nogmaals op te lossen door de wijkagent met een van de huisgenoten te laten praten. Het leek daarmee voor hem alleen maar erger te worden.



Bijna-aanrijding

Tielen verdenkt een van zijn huisgenoten zelfs van een poging tot aanrijding: "Ik reed op een avond op de fiets van huis weg en opeens kwam er een auto met hoge snelheid recht op mij af rijden, hij raakte mij bijna maar gooide ineens zijn stuur om, waardoor hij mij net niet geraakt heeft. Ik heb hier melding van gemaakt bij de politie, maar ik kon niet bewijzen dat hij (een van de huisgenoten - red.) het was. Ik kan me niemand anders voorstellen die dit zou kunnen hebben gedaan. Het zou wel heel toevallig geweest zijn."

Driekwart jaar heeft hij in een huis aan de Keenenburgweg gewoond, maar die tijd is voor hem nooit leuk geweest. Hij hoopt dat met het delen van zijn verhaal op Facebook, het voor de huisgenoten duidelijk wordt dat je zo niet met je medemens om hoort te gaan. Inmiddels heeft Tielen een nieuw plekje gevonden in Delft om veilig te kunnen wonen.

Categorieen:
Algemeen