Twitter 7

Twitter 7

Excelsior Maassluis beste amateurclub van Nederland

Excelsior Maassluis heeft historie geschreven door de allerlaatste titel van het Algeheel Amateurvoetbal voor zich op te eisen. Na een spectaculaire tweede wedstrijd tegen FC Lienden bezorgde Ahmad Mendes Moreira in de slotminuten de titel voor de tricolores.

Titelverdediger FC Lienden opende na ruim een half uur de score middels een treffer van Frank Wiafe. In de slotminuut van de eerste helft bracht Stefan Kruithof vanuit een strafschop de thuisploeg langszij.

De tweede helft was nog geen minuut oud of Excelsior Maassluis keek wederom tegen een achterstand aan. Mo Ajiach bracht FC Lienden op voorsprong. Een kwartier later bracht Robby Holder de bezoekers op een marge van twee treffers. Na de 2-0 overwinning van Excelsior Maassluis in de eerste wedstrijd leek de wedstrijd op een verlenging uit te monden. In de spannende slotfase sloeg Mendes Moreira toe en bracht de titel naar Maassluis.

FC Lienden won dan wel met 3-2, maar doordat Excelsior Maassluis de eerste wedstrijd met 2-0 had gewonnen, wonnen de tricolores de titel op basis van een beter doelsaldo (4-3). Excelsior Maassluis speelt nu nog de Super Cup tegen de winnaar van de beker.