Archief

Wonen Wateringen dreigt door gemeente 100.000 euro duurder uit te zijn

Woningbouwcorporatie Wonen Wateringen doet een dringend beroep op de gemeente Westland om de vergunning voor het bouwproject op de locatie van de voormalige bibliotheek in Kwintsheul voor half augustus te verlenen. In dat geval kan de bouw op 1 september beginnen en dat scheelt de corporatie 100.000 euro.

Aan de Kievit moeten 21 woningen in de betaalbare huursector komen. Vanaf deze week ligt de ontwerpbeschikking ter inzage. Maar Wonen Wateringen heeft te horen gekregen dat er na de inzagetermijn van zes weken nog een extra besluitvormingstraject komt langs college en raad en dat de vergunning niet voor 7 december kan worden afgegeven.

Scheidend directeur Andre van den Berg heeft een e-mail naar de raad gestuurd met het verzoek om nog voor het zomerreces een verklaring van geen bedenkingen af te geven als er geen zienswijzen tegen het plan worden ingediend. Een van de inschrijvers voor het bouwproject heeft namelijk aangegeven voor een ton minder te willen bouwen als hij op 1 september kan beginnen. "Met zo'n besluit doet u 21 woningzoekenden een enorm plezier en er is een welkome meevaller van ruim 100.000 euro die wij weer in de volkshuisvesting kunnen investeren", aldus Van den Berg in de e-mail.

De fractie van Westland Verstandig heeft naar aanleiding hiervan het college gevraagd waar de datum van 7 september vandaan komt, omdat het "toch de opzet is om bij plannen waar weinig bezwaar tegen bestaat, kort en snel te handelen".