Archief

Onderwijsprijs voor leerlinge ISW Hoogeland

Vwo-leerlinge Katy Burger van ISW Hoogeland in Naaldwijk is met haar werkstuk over passend onderwijs een van de winnaars van de KNAW Onderwijsprijs geworden in de categorie economie en maatschappij. De Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen reikt op 14 juni de prijzen uit. Dan wordt ook bekend of Katy de eerste, tweede of derde prijs heeft gewonnen.

Ze onderzocht hoe haar eigen school is omgegaan met de invoering van de nieuwe Wet op Passend Onderwijs. In het werkstuk beschrijft ze met welke gedragsstoornissen leerlingen zoal kampen. Zij beschrijft ook hoe de school met deze leerlingen omgaat en laat zien wat er nodig is om het onderwijs voor hen nog passender te maken.

De KNAW ontving voor deze editie 351 werkstukken van 156 scholen. Er waren vier profielen: natuur en techniek, natuur en gezondheid, cultuur en maatschappij en economie en maatschappij. Het is voor het eerst dat per profiel een eerste, tweede en derde prijs wordt toegekend. De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs, bestemd voor hun eerste collegejaar. De eerste prijs levert 2000 euro op, de tweede prijs 1500 euro en de derde prijs 1000 euro.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen