Archief

Grote vangst bij controle langs A4

De politie heeft samen met de Douane, de Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer donderdag tussen 16.00 en 22.00 uur honderden voertuigen langs de A4 gecontroleerd. Vooral de Belastingdienst deed goede zaken. Er werden 56 voertuigen in beslag genomen, 62.000 euro geïnd en op 540.000 euro beslag gelegd.

De voertuigen werden naar parkeerplaatsen bij de Wippolderlaan en de Laan van Wateringse Veld geleid. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, drie keer troffen agenten wapens aan (twee honkbalknuppels en een stiletto) en de politie hield een persoon aan voor belediging en verzet.

De politie hield ook een bestuurder aan omdat hij 24 grote koolstoffilters, die gebruikt worden bij de opzet van hennepkwekerijen, in zijn auto vervoerde. Een andere bestuurder had softdrugs en 100 viagrapillen bij zich.

Tijdens de controle constateerden agenten en medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer dat meerdere voertuigen gebreken vertoonden. Zo constateerde zij bij 15 voertuigen gladde autobanden, maakte zij vier keer een proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs en bleek dat een bestuurder blauwe zwaailichten in de auto had gemonteerd. Er werd voor 3.875 euro aan openstaande boetes geïnd.

Categorieen:
Wateringen Algemeen