Archief

Cel en werkstraffen voor mishandeling Rankplein

Een 24-jarige 's-Gravenzander moet twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, de cel in voor een mishandeling op het Rankplein in De Lier in augustus 2013. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald. Tegen hem was twintig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk geëist.

Bij de mishandeling werd een 46-jarige man in elkaar geslagen. Hij was met zijn dochter bij de Gondelvaart aanwezig en vroeg een groepje jongeren of zij hun muziek zachter konden zetten. Zij gingen hem te lijf, wat een gebroken schouder en letsel aan hoofd en borst opleverde.

Donderdag stonden nog twee andere mannen van 27 en 20 jaar uit 's-Gravenzande voor de rechter. Zij moeten een werkstraf uitvoeren van respectievelijk 240 en 200 uur. Tegen hen waren ook gevangenisstraffen geëist.

Oorspronkelijk waren er acht verdachten in deze zaak. De zaak tegen een van hen is geseponeerd bij gebrek aan bewijs. Vier deelnemers aan de mishandeling stonden vorig jaar al voor de rechter. De uitkomst was dat een 23-jarige en een 22-jarige Naaldwijker ieder een straf van 10 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk kregen opgelegd. Een 22-jarige 's-Gravenzander kreeg 4 maanden cel en 180 uur werkstraf en een 24-jarige Naaldwijker werd uiteindelijk vrijgesproken.

Categorieen:
's-Gravenzande De Lier 112