Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Delfland wil toch extra sloot graven in Dorppolder

Het Hoogheemraadschap van Delfland is toch bereid om de Dorppolder bij Maasland in twee delen te scheiden. De boeren drongen daar op aan, om zo te voorkomen dat het afvalwater uit de sloten bij de glastuinders in het water bij het grasland komt. De boeren vormen volgens Delfland echter wel een probleem.

Om de polder in tweeën te delen, moet er een tweede sloot aangelegd worden naast de al bestaande sloot langs de Dorppolderweg. Daarvoor moet grond worden aangekocht. Delfland zegt echter dat de agrariërs die eigenaar van de grond zijn, niet bereid zijn die 'tegen gangbare agrarische waarde' af te staan.

Mocht die bereidheid er alsnog komen, dan wil Delfland een half miljoen euro uittrekken voor het graven van de extra watergang. "In mijn ogen zou dat winst zijn voor alle betrokken partijen", zegt hoogheemraad Hans Middendorp. "Een parallelle watergang geeft een volledige scheiding van de peilvakken waarop de agrariërs altijd hebben aangedrongen, plus meer ruimte voor waternatuur en - ook niet onbelangrijk - de eerste 800 meter van het polderpad dat de gemeente wil realiseren."

Het huidige (tijdelijke) gemaal aan de Dorppolderweg wordt in elk geval vervangen door een permanent gemaal met meer capaciteit. In het plan dat het Hoogheemraadschap twee maanden geleden heeft gepubliceerd , zijn er in plaats van de extra sloot andere maatregelen voorzien. Er zou dan een gedeeltelijke peilscheiding kunnen komen door het plaatsen van stuwen.

Categorieen:
Maasland Duurzaam