Nacompetitie voebal: Van Veen scoort vijf keer tegen Koudekerk

Tom van Veen heeft zijn ploeg de weg gewezen richting de tweede ronde van de nacompetitie. De Honselse speler trof vijf keer doel tegen Koudekerk. FC 's-Gravenzande incasseerde een kostbaar verlies tegen SVL. Maasdijk plaatste zich voor de halve finale van de Flynth Westland Cup.

Eerste klasse

FC 's-Gravenzande heeft de tweede nacompetitiewedstrijd verloren. SVL nam na 90 spannende minuten een 2-0 overwinning mee naar Langbroek. De eerste treffer viel tegen de verhouding in in de eerste helft. In de slotfase wist SVL nog eenmaal te scoren.

Aanstaande zaterdag speelt FC 's-Gravenzande tegen FC Breukelen dat PKC'83 met moeite versloeg. In Breukelen won de thuisploeg met 2-1. FC 's-Gravenzande moet winnen in en tegen Breukelen om kans te houden op de finale van de nacompetitie.

Derde klasse

Honselersdijk heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. De Honselse ploeg zal in een poule samen met KMD en Die Haghe gaan uitmaken welke ploeg volgend seizoen gaat uitkomen in de tweede klasse.

De return van de eerste ronde van de nacompetitie tegen Koudekerk was de wedstrijd van Tom van Veen. De aanvallend ingestelde speler was maar liefst vijf keer succesvol in de met 6-2 gewonnen wedstrijd. Marcel Duivesteijn was maker van de eerste Honselse treffer, waarna Van Veen vier keer op rij scoorde. De ruststand was 2-2. Koudekerk opende nog wel de score, waarna Honselersdijk op een 1-2 voorsprong kwam. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij. Na de pauze startte de Tom van Veen-show.

Die Haghe won gemakkelijk van Reeuwijk. In Loosduinen opende de thuisploeg in minuut 24 de score. Een minuut later werd de marge verdubbeld. Net na de pauze scoorde Die Haghe voor de derde keer.

Aanstaande zaterdag speelt Honselersdijk thuis tegen Die Haghe. Een week later begint KMD aan de nacompetitie tegen de verliezer van het eerste duel.

Flynth Westland Cup

Maasdijk heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de halve finale. De derdeklasser bleek net te sterk voor VELO, dat in de eerste klasse uitkomt. Op sportpark De Hoge Bomen won Maasdijk met 2-1.

Maasdijk opende na drie minuten spelen al de score. Jente van Staalduinen was trefzeker. VELO kwam ruim zeven minuten later langszij middels een doelpunt van Brent Biesheuvel. Na de pauze maakte Noah van Rijn op aangeven van Hans Bergwerff de tweede Maasdijkse treffer.

Mocht Maasdijk de halve finale winnen van Lyra dan speelt de ploeg voor de tweede keer in de historie de finale om de Westland Cup. Maasdijk won de eerste editie in 1972.