Archief

Celstraf voor schuld aan auto-ongeluk Den Hoorn

Aan een 24-jarige man is een celstraf van een jaar - waarvan vier maanden voorwaardelijk - opgelegd voor zijn schuld aan ernstig letsel bij een vriend, doordat de auto waarin zij reden, crashte. Dat gebeurde in oktober 2011 op de A4 bij Den Hoorn. De verdachte had zeven keer meer gedronken dan is toegestaan.

De toen 19-jarige passagier werd uit de auto geslingerd en is ernstig invalide geraakt. Hij liep zwaar hersenletsel op. De door verdachte bestuurde auto reed zeker 147 km/u, waar 100 km/u de maximumsnelheid is. De auto raakte in een slip, waardoor de bestuurder zijn voertuig niet meer onder controle had en meerdere malen tegen de vangrail botste.

De man krijgt tevens een rij-ontzegging van drie jaar. Het gerechtshof houdt bij de strafmaat rekening met het feit dat hij al gestraft is, omdat het slachtoffer zijn vriend was. De bestuurder heeft bovendien nog dagelijks te kampen met zijn eigen onvermogen om met de situatie om te gaan.

De straf valt iets lager uit dan twee jaar geleden bij de rechtbank. Toen werd hij veroordeeld tot 18 maanden cel en een rijontzegging van vier jaar. De man ging daartegen in beroep.

Categorieen:
112