Archief
Google Earth

Google Earth

LPF Westland: gemeente bezig met extra locaties voor statushouders

De gemeente Westland heeft volgens de raadsfractie van LPF Westland twee percelen op het oog om daar tijdelijke woningen voor statushouders en Westlandse starters op te gaan bouwen. Genoemd worden de Oostduinlaan in 's-Gravenzande en de Wateringseweg in Kwintsheul.

De LPF zegt dit te hebben vernomen van mensen uit de bouwwereld. Er zou een zogeheten 'uitvraag aan de markt' zijn gedaan om te komen met plannen voor het huisvesten van statushouders. Het zou per perceel gaan om 50 tijdelijke huizen/woonunits voor in totaal 200 personen, met daarbij de aantekening dat per locatie 25 procent van de woningen beschikbaar moet zijn voor Westlandse starters.

'Er is haast bij'

"Er wordt aan ontwikkelaars/bouwbedrijven gevraagd om op korte termijn met initiatieven te komen, zodat men zo spoedig mogelijk kan beginnen met de vervolgstappen en de gunning", aldus LPF. "Volgens onze informatie wordt er eind mei een informatiemiddag gehouden voor de partijen die willen inschrijven", zegt de fractie.

De LPF wil onder meer van B en W weten of er met de omwonenden gesproken is en zo ja, hoe daarop is gereageerd. Verder wijst de fractie er op , dat beide percelen een agrarische bestemming hebben. "Is het college serieus voornemens om de gronden anders te gaan bestemmen? Hoe denkt het college dit uit te leggen aan de honderden Westlanders die aangeschreven zijn over het strijdig gebruik van tuinbouwgrond?"

Verder vraagt de LPF aan B en W: "Hoe groot schat de gemeente de kans in, dat Westlandse jongeren tussen 150 asielzoekers gaan wonen?"

Categorieen:
Westland Politiek