Archief

'Bandenprikker' zat langer vast wegens herhalingsgevaar

De 19-jarige 's-Gravenzander die ervan wordt verdacht de Westlandse bandenprikker te zijn, heeft twee weken in voorarrest gezeten vanwege de kans op herhaling. Dat zegt persrechter Yolande Wijnnobel tegen WOS Media. Normaal gesproken is het voorarrest bij vernieling minder lang.

"De rechter-commissaris heeft gezegd: 'als ik je nu loslaat, dan ben ik bang dat je het nog een keer gaat doen. Dus daarom houd ik je vast'", aldus Wijnnobel.



Begin komende week komt de man voorlopig vrij. Volgens de rechtbank is er wel reden om hem vast te houden, maar toch mag hij in vrijheid zijn proces afwachten. Daar zitten overigens wel restrictie aan. Zo heeft hij een gebiedsverbod, wat inhoudt dat hij niet in Westland mag komen. Ook draagt hij een enkelband en moet hij zich verplicht melden bij reclassering.

Sinds september vorig jaar werden bijna 300 banden lekgestoken, voornamelijk in Naaldwijk, 's-Gravenzande en Monster. Op vrijdagavond 6 mei werd de 19-jarige 's-Gravenzander hiervoor als verdachte aangehouden.