Archief

Belangstellenden voor gemeentekantoor 's-Gravenzande hebben nog een week

Wie belangstelling heeft om het gemeentekantoor in 's-Gravenzande te kopen, heeft nog een week de tijd zich bij de gemeente Westland te melden. Uiterlijk maandag 30 mei om 12.00 uur moet die aanmelding binnen zijn. Op 13 juni wordt bekend wie tot de selectieprocedure is doorgedrongen.

De gemeente wil het gemeentekantoor verkopen met als doel dat op de locatie na renovatie of nieuwbouw activiteiten plaatsvinden die passen binnen het centrum van 's-Gravenzande. Het historische raadhuis aan de Langestraat moet wel blijven staan.

In de week volgend op 13 juni kunnen de geselecteerden het gemeentekantoor bezichtigen. Een beoordelingscommissie en een klankbordgroep geven vervolgens hun mening over de plannen, waarna het college in september besluit welke drie initiatiefnemers hun plannen verder mogen uitwerken. De uiteindelijke winnaar van de selectieprocesdure wordt in februari 2017 bekend.

Aan de plannen worden wel voorwaarden gesteld door de gemeente. Zo is er voorkeur voor een maatschappelijk-culturele invulling van het historische raadhuis en mogen er aan de Van Geeststraat wel woningen worden gebouwd, maar dan het liefst voor starters en/of senioren.