Archief
Sign Biblio

Sign Biblio

Penningmeester moest bijpassen om schijn te kunnen ophouden

De geroyeerde penningmeester van de Lierse vogelvereniging De Liervogel zegt tegen WOS Media, dat hij de laatste vijf jaar herhaaldelijk geld heeft bijgepast om alle rekeningen van de club te kunnen voldoen. Penningmeester Aad moest dat wel doen om niet te hoeven opbiechten, dat de spaarrekening nagenoeg leeg was.

Vanaf 1965 heeft Aad valse jaarverslagen gemaakt. Achteraf is gebleken, dat de leden van de opvolgende kascommissies geen mensen met veel verstand van geldzaken waren. De kasboeken klopten op zich wel, maar er is nimmer door de kascommissie om een eindafschrift van de spaarrekening gevraagd. Zodoende kwam de voorzitter er onlangs achter, dat de veronderstelde 40.000 euro in de praktijk slechts een luttele 16 euro bleek te zijn.



Geleidelijk proces

Het is volgens Aad een geleidelijk proces geweest, waarbij het nooit om grote bedragen is gegaan. Tegenover WOS Media verklaart hij: "Dan ging ik bijvoorbeeld boodschappen voor de club doen en nam ik een briefje van honderd mee. Daarvan werd dan ongeveer de helft besteed en vergat ik dan om de rest terug te doen in de clubkas."

Hij zegt al vele jaren wroeging te hebben, maar wist niet hoe de vicieuze cirkel te doorbreken. "Ik had wel elk jaar de zenuwen bij de kascontrole, maar nooit vroeg iemand naar de spaarrekening." Ook al is hij eind april uit de vereniging gezet en is hem zijn erelidmaatschap afgenomen, is er bij Aad toch ook een gevoel van bevrijding. "Er is een grote last van mij afgevallen".

Categorieen:
Algemeen