Archief

Gedupeerde vogelclub krijgt eerste steun

Vogelvereniging De Liervogel in De Lier, die door haar penningmeester voor meer dan 36.000 euro gedupeerd zou zijn, heeft de eerste steun al mogen ontvangen. Het bestuur van zalencentrum De Ark in De Lier heeft laten weten de huurschuld van de vereniging kwijt te schelden.

Penningmeester Aad was vanaf het eerste uur betrokken bij De Liervogel, die bestaat sinds 2 juni 1964. Hij heeft gedurende een halve eeuw de clubkas beheerd. Voorzitter Rinus Hoogenboom is met stomheid geslagen. In het jongste nummer van het clubblad van de vereniging schrijft hij: "Af en toe lees je in de krant dat iemand van een bedrijf of vereniging geld verduisterd heeft. In je stoutste dromen denk je er niet aan, dat dit in je eigen vereniging kan gebeuren. Iemand die je een leven lang vertrouwt en waar je een leven lang mee omgegaan bent en voor wie je het altijd opgenomen hebt, schijnt al die jaren de boel bedonderd te hebben."

Doodleuk

Hoogenboom vervolgt: "Zelfs nadat wij hem confronteerden dat de saldi van de Rabobank niet klopten, zei hij nog dat hij het geld vanwege de parkietenclub uit voorzorg bij een andere bank gezet had. Maar toen ik hem de volgende dag belde dat dit niet kon en ik de afschriften wilde zien, kwam de aap uit de mouw en kondigde hij doodleuk aan dat er helemaal niets meer was."

Wij dachten dat wij een rijke vereniging waren, hadden voor het samengaan met de andere vogelverenigingen nog leuke plannen. Zo was er voor komende zaterdag een fietstocht met barbecue uitgezet, was er voor oktober een leuke dag met de bus gepland en voor volgend jaar nog diverse leuke dingen. "Allemaal weg! En het samengaan met de andere verenigingen kan door de financiƫn waarschijnlijk ook niet doorgaan!", aldus de voorzitter.

Categorieen:
De Lier Algemeen