Archief

Wateroverlast bij piekbuien in Monster wordt aangepakt

Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland nemen maatregelen om de kans op wateroverlast te verkleinen in de wijk Kleine Geest in Monster.

Een nieuwe duiker tussen het water van de Kleine Geest en de Vlotwatering moet zorgen voor een betere afvoer van overtollig water. Een duiker is een buis die zorgt voor verbinding tussen sloten onder de grond. Het verbindt de Kleine Geest met de Vlotwatering waardoor er extra water afgevoerd kan worden, zodat de overlast verminderd wordt. De werkzaamheden starten begin volgend jaar. Bewoners zijn blij dat er nu een oplossing komt om wateroverlast bij piekbuien aan te pakken.

Bij hevige regenval is er wateroverlast omdat het water niet snel genoeg kan worden afgevoerd. Volgens het Hoogheemraadschap van Delfland wordt tegelijkertijd met de aanleg van deze duiker de waterkwaliteit in de vijver aan de Rubenslaan verbeterd. De doorstroming in de vijver is niet goed en er zit te weinig zuurstof in het water. Hierdoor ervaren de bewoners in de zomer stankoverlast. In de nieuwe duiker komt een pomp die moet zorgen voor de aanvoer van vers water in de vijver. Voor een goede doorstroming van het water wordt de vijver vaker gebaggerd. Door een vuilfuik op de riooloverstort aan te brengen komt er minder vuil in de vijver terecht.

Categorieen:
Monster Westland Duurzaam