Archief
 Flickr-com Rob Oo-CC- 1

Flickr-com Rob Oo-CC- 1

Geld voor zeven cultuurinitiatieven in Midden-Delfland

Het college van B en W van Midden-Delfland heeft geld toegekend aan zeven initiatieven op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente. Van de 20.000 euro die beschikbaar was, is 17.400 gebruikt. In totaal waren er twaalf aanvragen ingediend door elf verschillende organisaties. Zeven aanvragen voldoen aan de gestelde subsidievoorwaarden.

Het grootste bedrag (5.000 euro) gaat naar het project 'Kassie naar de schuur' van Cultuurstek Den Hoorn, waarbij in 21 kassen, schuren en buitenruimten rond de Woudselaan optredens, workshops en tentoonstellingen worden gehouden. Een bedrag van 4.000 euro gaat naar 'Live in Maasland', waarbij geprobeerd wordt om een aantrekkelijk cultureel aanbod te realiseren in Maasland, met onder meer live muziek op de zondagmiddagen.

De rest van het geld gaat naar de tentoonstelling 'Wonen in een monument' (2.000 euro, Schipluiden), Montmartre in Den Hoorn (2.000 euro), Zomeravondconcerten in 't Woudt (3.000 euro), het Sinterklaashuis in Maasland (750 euro) en Halloween in Maasland (650 euro).

Mensen met een goed plan konden zich tot 1 april aanmelden. Voorwaarde was dat het eenmalige activiteiten betreft, die voor het eerst worden gehouden en een vernieuwend karakter hebben. Voor de uitvoering ervan mogen geen professionele organisaties worden ingehuurd.