Archief
Regio 15

Regio 15

'Onverschrokken Wateringer grijpt inbreker'

In de nacht van eerste op tweede pinksterdag heeft in de Wateringse Oranjewijk een onverschrokken buurman een inbreker overmeesterd. Rond 3.00 uur zag de man enkele vreemde personen in een woning aan de Willem III-straat. De buurman wist dat de bewoners op dat moment op vakantie waren en nam poolshoogte, aldus nieuwssite Regio 15.

Toen de inbrekers de man zagen, zijn zij door het raam naar beneden gesprongen. De buurtbewoner kon, naar eigen zeggen, een van de inbrekers 'tackelen' en vervolgens aanhouden. Toegesnelde agenten hebben de inbreker vervolgens overgenomen en vervoerd naar het politiebureau.

Na een grote klopjacht in de omgeving, hield de politie een tweede verdachte aan. Intussen was bijstand van de politiehelikopter aangevraagd, maar die was tijdens het incident elders in het land ingezet en dus niet beschikbaar.

Voor zover bekend is de derde verdachte ontkomen.



Andere versie

De politie kwam in de loop van de maandagochtend met een andere versie van bovengenoemde zaak en meldt de aanhouding van een 19-jarige Hagenaar om 2.30 uur in een naburige straat. De politie schrijft:

"Omstreeks 02.20 uur zag een buurtbewoner dat er twee mannen in de woning aan het inbreken waren en alarmeerde de politie. De inbrekers gingen er via de voorzijde van de woning vandoor. De buurtbewoner is nog achter één van de verdachten aangerend, maar deze wist te ontkomen. De andere verdachte werd al snel na een zoekactie in de omgeving in een container op de Dr Schaepmanstraat aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement die een andere getuige had doorgegeven aan de politie."

Steen door ruit

De politie onderzoekt verder onder meer een woninginbraak die op eerste pinksterdag in Naaldwijk is gepleegd. Daar is tussen 9.10 en 23.10 uur bij een woning in de omgeving van de Kruisweg door de inbreker(s) een steen door een ruit gegooid. De politie is op zoek naar burgers die hierover eventueel informatie hebben (telefoon 0900-8844).

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk 112