Archief
Dennis van Schie 2

Dennis van Schie 2

'Provincie, onderzoek verhogen Overgaagbrug'

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland moet zelf, of in samenwerking met de gemeente Midden-Delfland, een onderzoek uitvoeren naar de kosten voor het verhogen van de Overgaagbrug in Den Hoorn. Die wens legde Henriƫtte Welle Donker van de werkgroep Expertise Platform Water Delft woensdag neer tijdens een vergadering van Provinciale Staten. Volgens haar doet Midden-Delfland te weinig om de brug te verhogen.

De brug heeft momenteel een doorvaarhoogte van 60 centimeter. Nu nog wordt de brug geopend om vaarverkeer door te laten. De brug maakt echter deel uit van nieuwe aansluiting op de A4. Daardoor wordt een flinke toename van het verkeer verwacht. Opening van de brug zou aan twee kanten file opleveren. Watersportverenigingen hebben Midden-Delfland daarom gevraagd de brug te verhogen naar 1.80 meter.

Het totale project moest 3,5 miljoen euro kosten, te veel voor Midden-Delfland alleen. De gemeente vroeg daarom om andere gebruikers van de vaarroute waar de brug deel van uitmaakt om mee te betalen. Zowel provincie als omliggende gemeenten hebben dat verzoek echter afgewezen. Daarom wordt de Zuidhoornseweg in het najaar doorgetrokken naar de brug, die op 60 centimeter blijft.

Welle Donker snapt dat niet. "Gedeputeerde Staten heeft afgelopen januari 25.000 euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar de kosten om de Overgaagbrug te verhogen. Tot op heden heeft B en W van Midden-Delfland dat onderzoek niet in gang gezet." Zij zegt ook, dat er diverse partijen klaar staan die een deel van de kosten willen betalen.