Archief

Gemeente niet blij met provinciaal asbestdossier

De gemeente Westland is niet blij met de (afgedwongen) openbaarmaking van het asbestdossier door de provincie Zuid-Holland. Dat blijkt uit een reactie van het college van burgemeester en wethouders, die eind vorige maand naar de provincie is toegestuurd. "Het geeft een onjuist en onevenwichtig beeld, ook over het handelen van de provincie zelf", aldus het college.

De stukken zijn openbaar geworden nadat meerdere Westlandse gemeenteraadsleden daar om hadden gevraagd op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Volgens de gemeente is het dossier "in hoofdzaak een verzameling van opvatting van personen en is het ons inziens niet compleet. Wij beoordelen de inhoud van uw dossier als uitermate ernstig en het tast de integriteit en het gezag van het openbaar bestuur aan".

Afgelopen maandag is erover de stand van zaken gesproken tijdens een bestuurlijk overleg tussen de provincie aan de ene kant en een Westlandse bestuursdelegatie aan de andere kant. Het is volgens de gemeente een stevig en constructief gesprek geweest. Woensdag liet gedeputeerde Rik Janssen weten dat er een interne evaluatie plaats gaat vinden naar het bestuurlijke toezicht van de provincie in de asbestkwestie.

Categorieen:
Westland Politiek