Archief
Dennis van Schie 2

Dennis van Schie 2

Bandenprikker twee weken langer in voorarrest

De 19-jarige inwoner van 's-Gravenzande die wordt verdacht van het vernielen van honderden banden, blijft nog twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten bij de voorgeleiding van Quentin S.

In de afgelopen maanden zijn in meerdere Westlandse kernen banden lekgeprikt door een persoon die zich 'Slash' noemde. Met het oppakken van de 's-Gravenzander zou er een einde moeten komen aan de daden van de bandenprikker. Maandag deed de moeder van de verdachte een emotionele ontboezeming over haar zoon op Facebook.

Vrienden van Quentin zijn verbaasd over de aanhouding. "Het is een goeie jongen, we hebben nooit iets gemerkt", zegt een van hen tegen Omroep West. "Hij woonde thuis, bij zijn moeder en zijn broertje." Zijn ouders zijn gescheiden, zijn vader woont niet in het Westland.

Schoen met mes

Volgens zijn vrienden kwam de bandenprikker wel eens ter sprake als ze bij elkaar waren: "Dan praatte hij gewoon mee, alsof hij van niets wist. We hebben zelfs bedacht hoe de bandenprikker het aanpakte. Toen zei Quentin dat hij vast een schoen had met een mes erin. Volgens mij is zoiets ook in zijn huis gevonden."

De politie wil niet zeggen wat er is meegenomen uit de woning in 's-Gravenzande. Volgens vrienden had hij een verzameling grote messen. "Maar het is toch niet strafbaar om die te hebben?"

Quentin zou vrijdagavond werken voor het Westlandse schoonmaakbedrijf waar hij in dienst is, maar kwam daar niet opdagen. "Zaterdag hoorden we allerlei roddelverhalen en na het weekend kregen we zijn arrestatie bevestigd", zegt zijn bazin tegen Omroep West. "Ik had dit echt nooit verwacht." Ze omschrijft S. als "een hele nette jongen, die keurig zijn werk deed en altijd op tijd kwam".