Archief
WOS

WOS

Horti Hotel Jupiter officieel geopend: arbeidsmigranten in oud kantoorpand

Wethouder Pieter Varekamp heeft vrijdag op het terrein van Royal FloraHolland in Honselersdijk het arbeidsmigrantenhotel Horti Hotel Jupiter officieel geopend.

Het gebouw op de hoek van de Middel Broekweg en de Veilingroute biedt onderdak aan 340 mensen die veelal werkzaam zijn in de Westlandse glastuinbouwsector. Uitzendbureau NL Jobs is de initiatiefnemer van het hotel, dat volledig voldoet aan de eisen die de commissie Roemer in haar rapport uit 2020 stelt aan de huisvesting van uitzendpersoneel.

Op acht woonlagen kunnen in 172 kamers 340 mensen worden ondergebracht. Elke verdieping bestaat uit een aantal compleet gemeubileerde units met grotendeels tweepersoonskamers met een eigen badkamer en een gezamenlijke keuken. Verder heeft het hotel een recreatieruimte met fitnessmogelijkheden en een terras, is er voldoende parkeerruimte en een overdekte fietsenstalling. Voor een goede ontsluiting is over de sloot naast het gebouw een brug voor fietsers en voetgangers aangelegd. De receptie van het hotel wordt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bemand.

In het gebouw waren tot enkele jaren terug kantoren gevestigd.