Archief

'Wil wethouder Horlings wel verhuizen?'

Wethouder Horlings van de gemeente Midden-Delfland vroeg woensdag voor de vijfde keer sinds zijn aantreden in 2011 een ontheffing aan om te kunnen blijven wonen in zijn woonplaats Voorschoten. Maar, hoewel zijn kwaliteiten en betrokkenheid in zijn functie bij de raad niet ter discussie staan, twijfelden enkele raadsleden er wel over of Horlings zijn woning wel wil verkopen.

Volgens de wetgeving moet een wethouder wonen in de gemeente waar hij werkzaam is. Daarvoor kan in bijzondere gevallen een ontheffing van een jaar voor worden aangevraagd. Horlings doet dat, omdat hij zijn woning in Voorschoten niet verkocht krijgt. Fractievoorzitters Elly de Jong (PvdA) en Ellen Snethlage (Mijn Partij) lieten weten dat maar vreemd te vinden.

"Ik heb zijn huis opgezocht: staat 41 maanden te koop en is nooit gezakt in prijs", zei De Jong. Snethlage vulde aan: "De gemiddelde doorlooptijd in zijn woonplaats is een half jaar. Alle andere woningen in zijn straat die te koop stonden, zijn wel verkocht. Dit wekt de indruk dat hij niet wil verhuizen."

Beide fractievoorzitters raadden hem aan zijn huis maar uit de verkoop te halen. "Ik snap dat het op deze termijn toch niet meer zo interessant is om uw huis te verkopen", aldus De Jong, die daarmee verwees naar het feit dat er over twee jaar weer gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden.