Archief

Wie is nog lid van een geloofsgemeenschap?

Hoeveel mensen in de regio maken nog onderdeel uit van een geloofsgemeenschap als kerk of moskee? Dat proberen we uit te zoeken. En in plaats van het resultaat van die zoektocht pas te plaatsen op het moment dat het af is, laten wij zien hoe ver we zijn.

Inmiddels hebben we gegevens van een aantal kerken in de regio. Daaruit blijkt dat er tot nu toe vooral veel leden hun lidmaatschap hebben opgezegd. Zo hebben de twee protestante kerken in Honselersdijk in de afgelopen tien jaar bij elkaar bijna 350 leden verloren. Er zijn er nu nog 862 over bij die gemeenschap.

Een uitzondering bevindt zich in Maassluis waar De Ark (Nederlands Gereformeerde Kerk) juist in de afgelopen twintig jaar in aantal leden is verdubbeld van 254 naar 512 leden. Daar sluiten zich vooral veel jonge gezinnen aan, ook van buiten de stad.

In de komende tijd publiceren we steeds meer cijfers in onze kaart. Daarbij zijn we afhankelijk van de medewerking van de geloofsgemeenschappen. Naar aanleiding van de cijfers schrijven we ook artikelen. Heb je nog tips of ideeën? Mail dan naar nieuws@wos.nl onder vermelding van 'geloof in jouw regio'. Makkelijk op deze pagina terugkeren kan via www.wos.nl/geloofinjouwregio