Archief
Google Streetview

Google Streetview

Vragen over concentratie van arbeidsmigranten

In een aantal woningen en een bedrijfspand aan de Lierweg in De Lier zijn grote aantallen arbeidsmigranten ondergebracht. Dat stelt de raadsfractie van Westland Verstandig in schriftelijke vragen aan het college van B en W van Westland.

Eén van die woningen zou worden bewoond door meer dan tien arbeidsmigranten. "Dit is niet alleen slecht voor de buurt, slecht voor het aanzien van de woningen, maar ook slecht voor de wijze waarop wij arbeidsmigranten als gemeente moeten behandelen", aldus de fractie.

Volgens haar is de 'klap op de vuurpijl' de verhuur aan een groot aantal arbeidsmigranten van de kantoorruimte welke voorheen in gebruik was bij het vroegere kassenbouwbedrijf Boeters. Westland Verstandig vraagt zich af op het college dit weet.

De fractie verwijt wethouder Weverling, dat hij eerder een te rooskleurig beeld heeft geschetst van huisvesting van arbeidsmigranten in Westland. Navraag wijst volgens haar uit, dat veel uitzendbureaus problemen ervaren met die huisvesting.

De partij wil onder meer weten of de gemeente feitelijk controles heeft uitgevoerd om vast te stellen hoeveel mensen er daadwerkelijk wonen. "En hoe kan het, dat zo'n aaneengesloten rij woningen verhuurd wordt voor arbeidsmigranten, terwijl die woningen van diverse eigenaren zijn? Heeft het college daar zicht op en is het niet zinvol dat de gemeente achterhaalt hoe een en ander in zijn werk gegaan is?", vraagt Westland Verstandig.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek