Archief
J Verboon

J Verboon

Gevaarlijke situatie op viaduct Oostveenseweg

Een onoverzichtelijke bocht in de Oostveenseweg in Schipluiden, vlak voor het viaduct over de verlengde A4, leidt herhaaldelijk tot gevaarlijke situaties. Een omwonende kwam daar dinsdagavond over klagen tijdens een commissievergadering in Midden-Delfland, mede namens diverse medebewoners.

"Het zicht is zo slecht, dat het niet meer verantwoord is", aldus de bewoner. "Wanneer je vanuit de westkant naar het viaduct rijdt, kun je niemand zien aankomen." Hij wil dat de bocht flauwer wordt gemaakt, zodat verkeersdeelnemers elkaar kunnen zien aankomen en veilig kunnen passeren. "Omdat het wegdek nu al zakt bij de zinker, die net voor het A4-tracé ligt, zal er toch reparatie nodig zijn. Wanneer er op de zinker een plaat wordt gelegd van 2,5 meter, krijgen we meer ruimte om de bocht flauwer te maken."

Wethouder Van Oord liet desgevraagd weten, bekend te zijn met het probleem en daarover in gesprek te zijn. "De verantwoordelijkheid ligt bij Rijkswaterstaat, omdat het hoort bij de aanleg van de A4. Rijkswaterstaat wil wel wat doen aan het recht leggen van de verzakte zinker, maar is tot nog toe niet bereid om een wat structureler oplossing te realiseren."