Archief

Cel geëist voor veroorzaken ernstig letsel bij auto-ongeluk Den Hoorn

Een 24-jarige man heeft maandag 18 maanden cel tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van ernstig letsel bij een vriend, nadat de auto waarin zij zaten crashte. Dat gebeurde in oktober 2011 op de A4 bij Den Hoorn. De verdachte had zeven keer meer gedronken dan is toegestaan.

De toen 19-jarige passagier werd uit de auto geslingerd en is blijvend, ernstig invalide geraakt. Hij liep zwaar hersenletsel op. De auto reed volgens het Openbaar Ministerie minstens 147 km/u, terwijl 100 km/u de maximumsnelheid is. De man mag, als het aan het OM ligt, vier jaar geen auto meer rijden.

In 2013 werd de bestuurder ook al tot 18 maanden cel en een rijtontzegging van vier jaar veroordeeld, maar hij ging in beroep. In hoger beroep werd weer 18 maanden cel uitgesproken, en twee jaar rijontzegging. Daarop stelde de verdachte beroep in cassatie in.

Volgens de advocaat-generaal toont de 24-jarige man geen berouw. "Hij heeft zich niet tot nauwelijks meer om het slachtoffer bekommerd, geen blijk gegeven van medeleven, van verdriet, van berouw". De uitspraak volgt over twee weken.

Categorieen:
Algemeen