Archief
Dierenbescherming

Dierenbescherming

Dierenbescherming: stop met paardenmarkt Monster

De Dierenbescherming wil, dat de organisatie achter Koningsdag in Monster stopt met de paardenmarkt. De markt, die werd gehouden in de omgeving van de molen, zou dit jaar niet hebben voldaan aan alle wet- en regelgeving. "De summiere handel betreft nog geen handvol handelaren die eigenlijk onderling de dieren uitruilen", stelt de Dierenbescherming.

De paardenmarkt wordt jaarlijks tijdens Koningsdag georganiseerd. Normaal staan er 80 tot 90 pony's, maar als gevolg van het koude en natte weer stonden er dit jaar maar 25. Ondanks dat lage aantal ging er nog veel mis, schrijft de Dierenbescherming. Er stonden minimaal twee hoogdrachtige merries op de markt zonder schuilmogelijkheid in de kou, regen en wind. Dit is verboden en dat is niet voor niets." Ook de omstandigheden waaronder de paarden op de markt stonden, waren volgens de Dierenbescherming niet goed. Er zou voor de dieren geen drinkwater zijn en het eten was voor niet alle paarden toereikend.

'Ervaren organisator'

Volgens het Oranjecomité wordt de paardenmarkt al jaren georganiseerd en ligt de organisatie in handen van een ervaren iemand die in heel het land diverse paardenmarkten organiseert. "Paardenmarkten liggen altijd gevoelig, zeker de laatste jaren, maar er wordt vooraf altijd genoeg aandacht aan besteed. Er was een dierenarts aanwezig en er is altijd genoeg eten en drinken voor de dieren." Het comité gaat wel serieus kijken naar de kritiek die de Dierenbescherming heeft. "Als er punten zijn waarvan we kunnen leren, gaan we daarmee aan de slag", aldus het comité.

Categorieen:
Monster Cultuur