Archief

'Cameratoezicht in Nachtegaalstraat gewenst'

De fractie van Westland Verstandig is benieuwd of er naar aanleiding van de problemen in de Nachtegaalstraat in Honselersdijk camera's geplaatst kunnen worden. Tijdens de afgelopen jaarwisseling was er ook cameratoezicht in de straat en mede daardoor was er geen overlast. Inmiddels zijn die camera's weggehaald.

Veel bewoners van de straat voelen zich onveilig en geïntimideerd. Zo hangt een groepje jongeren rond in de speeltuin en op straat en roept de lelijkste dingen naar voorbijgangers. Er worden ook vernielingen gedaan. De jongeren scheuren met scooters door de poorten ondanks dat er hekken en paaltjes zijn geplaatst.

Volgens de gemeente is het vorig jaar ingestelde samenscholingsverbod nog steeds van kracht, maar Westland Verstandig - dat heeft gesproken met diverse buurtbewoners - is daar niets van te zien. "Wederom wordt samengeschoold en van daaruit worden beledigende opmerkingen gemaakt naar passerende goedwillende burgers." De partij hoopt dat het samenscholingsverbod heringevoerd kan worden.

Nadat het tijdens de jaarwisseling van 2014 naar 2015 volledig mis ging in de straat, zijn diverse maatregelen genomen. In juni vorig jaar meldde burgemeester Van der Tak dat de rust was wedergekeerd, maar sinds enkele weken zijn de problemen weer terug. Volgens de bewoners controleert de politie minder dan voorheen.