Archief

Aanhoudingen 'Nachtegaalstraat' op komst

Er zijn enkele verantwoordelijken voor de ongeregeldheden op oudejaarsavond in de Nachtegaalstraat in Honselersdijk die nog moeten worden aangehouden. De acht die al zijn opgepakt, waren voornamelijk meelopers. Dat meldde burgemeester Van der Tak donderdagavond in antwoord op vragen van Peter Duijsens (Westland Verstandig).

Duijsens vroeg onder meer, of het uit de hand lopen van de situatie niet had kunnen worden voorkomen. Van der Tak zei, dat er na een straatbrand rond 17.45 uur geen sprake was van een onrustige situatie. Het ging rond half elf ineens mis. Toen werd er een lichtmast opgeblazen - die een deel van de wijk in het donker zette - en werden er schuttingen gesloopt van mensen die elders de jaarwisseling aan het vieren waren. In zijn nieuwsjaarstoespraak kwalificeerde Van der Tak dit gedrag als "schandalig".

Er heersen al langer spanningen in de wijk. De burgemeester vertelde, dat hij er in september en oktober een paar keer poolshoogte is gaan nemen. Volgens Duijsens zijn er meerdere bewoners die de wijk willen verlaten, maar daartoe financieel niet in de gelegenheid zijn.

Van der Tak zint op een aantal maatregelen. In elk geval wil hij, dat alle schade aan zowel gemeentelijke als particuliere eigendommen op de daders wordt verhaald. Verder zou er voor bepaalde personen een gebiedsverbod kunnen worden gemaakt. En als derde mogelijkheid overweegt hij de plaatsing van een camera.