Zaalhandbalsters Quintus lopen finale landstitel mis

De handbalsters van Virto/Quintus hebben zich zondagmiddag niet geplaatst voor de best of three om het kampioenschap.

De Heulse ploeg won weliswaar de tweede halve finale wedstrijd na een 9-7 ruststand met 23-21, maar dat was voor Quintus onvoldoende om de achterstand van vier doelpuntyen (25-21), opgelopen in de eerste wedstrijd, goed te maken. Quintus ging fel van start, had na vijf minuten een 3-0 voorsprong en kon dat nog wel verruimen naar 8-4 maar dat was de enigste keer dat de Heulse ploeg bij een overbrugging van de vier doelpunten achterstand was. Dalfsen kwam sterk terug. Via de 9-7 ruststand werd het 9-9 na 35 minuten.

Met een slotoffensief probeerde de ploeg van Alex Curescu alsnog het verschil te overbruggen maar men bleef steken op maximaal drie doelpunten bij 20-17. Dalfsen kwam weer terug naar 20-19 maar een tijdstraf gaf Quintus weer de gelegenheid weg te lopen naar 22-19. Het bleef daarmee spannend tot in de laatste minuut maar de Westlandse handbalsters kwamen niet verder dan de marge van twee treffers.